Μετακίνηση

Ας βοηθήσουμε όλοι την ΟΥΚ να μπει στην Πόλη

του Άκη Γαβριηλίδη

Εδώ και αρκετά χρόνια, τα μέλη της Ομάδας Υποβρύχιων Καταστροφών εκδηλώνουν κάθε 25η Μαρτίου τον διακαή πόθο τους να «μπουν στην Πόλη».

Το ίδιο έκαναν και φέτος στην παρέλαση.

Το γεγονός ότι η έκφραση της επιθυμίας αυτής επαναλαμβάνεται περιοδικά, δείχνει ότι προφανώς δεν έχει πραγματοποιηθεί.

Αυτό είναι πραγματικά κρίμα. Πιθανόν να δημιουργηθεί ψυχικό τραύμα στους ηρωικούς κομμάντο από την τόσο μακρόχρονη ματαίωση.

Νομίζω λοιπόν ότι είναι χρέος μας να συμβάλουμε ώστε το όνειρό τους να γίνει πραγματικότητα.

Οποιαδήποτε περίοδο του χρόνου, αλλά ιδίως κάθε Πάσχα, διοργανώνονται δεκάδες εκδρομές από πρακτορεία με προορισμό, ακριβώς, την Πόλη. Οι περισσότερες δεν είναι ιδιαίτερα ακριβές. Θα ήταν αρκετά απλό οι ενδιαφερόμενοι να μαζέψουν κάποια χρήματα και να δηλώσουν συμμετοχή σε μία απ’ αυτές. Εάν δεν μπορούν, ίσως θα μπορούσε να δώσει κάποια επιχορήγηση το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ή να κάνουμε κάποιο έρανο.

Το κέρδος από μια τέτοια επένδυση θα είναι πολλαπλό· θα ωφεληθούν τόσο οι ενδιαφερόμενοι όσο και οι διεθνείς σχέσεις της χώρας.

Όχι βεβαίως επειδή θα εκλείψει κάποια σοβαρή απειλή. Το ενδεχόμενο να πάνε μερικές δεκάδες παιδοβούβαλοι σε μία πόλη που ο πληθυσμός της κοντεύει τα είκοσι εκατομμύρια, δεν αποτελεί απειλή για κανέναν (εκτός ίσως από τους ίδιους). Κάθε μέρα, μπαίνουν στην Πόλη πολλές εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου –ως τουρίστες, μετανάστες, εποχιακοί εργαζόμενοι, και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς. Κανείς λοιπόν δεν θα προσέξει ούτε ότι ήρθαν, ούτε ότι έφυγαν οι ΟΥΚάδες. Οι ίδιοι όμως θα μπορέσουν να θαυμάσουν από κοντά μία από τις ομορφότερες πόλεις στον κόσμο, να φάνε κανένα κεμπάπ, να πιούνε κανένα ρακί, να ψωνίσουν κανένα κιλίμι ή κανένα δερμάτινο από το Καπαλί Τσαρσί, να επισκεφτούν τα μέρη όπου γυρίστηκε ο «Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής», και γενικά να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι την αδιάσπαστη συνέχεια μεταξύ των λαών που κατοικούν στην Ελλάδα και την Τουρκία. Έτσι θα γυρίσουν κατευχαριστημένοι στα σπίτια τους, αφού θα τους έχει φύγει το άχτι, και θα μπορούν να επιδοθούν απερίσπαστοι στα καθήκοντά τους.

kebab

Κλασσικό

6 σκέψεις σχετικά με το “Ας βοηθήσουμε όλοι την ΟΥΚ να μπει στην Πόλη

  1. Παράθεμα: Ας βοηθήσουμε όλοι την ΟΥΚ να μπει στην Πόλη | Ώρα Κοινής Ανησυχίας

  2. Παράθεμα: Ας βοηθήσουμε όλοι την ΟΥΚ να μπει στην Πόλη | Lefteria

  3. Παράθεμα: Ραιδεστός: μία εθνικώς συμφέρουσα αρχαιοκαπηλία | Nomadic universality

  4. Ο/Η Γαβριηλιδης Σάββας λέει:

    Καλησπέρα Ακη, Σε βλέπω πολύ αυστηρό με τους ΟΥΚαδες. Μα και φυσικά είναι παλαβομάρες αυτά που τραγουδάνε ή ακόμα περισσότερο αυτά που πιστεύουν. Έχοντας κάνει στο Πολεμικό Ναυτικό το 91′ είχα την τύχη να συναντήσω κάποια από αυτά τα παιδιά για 3 εβδομάδες. Η εκπαίδευσή τους ξεπερνάει την κοινή λογική και για να πετύχουν ότι πετυχαίνουν πρέπει να πιστεύουν σε κάτι. Θα γελάσεις όμως πιστεύουν στο Πατρίδα- Θρησκεία – Οικογένεια και είναι έτοιμοι να δώσουν ότι πολυτιμότερο έχουν για το τρίπτυχο. Είναι απ´αυτούς που πιστεύουν ότι η φιλία με τους γείτονες και η αναποφευκτη, μετά απ´αυτο, μοιρασιά του Αιγαίου θα πλήξει την Ελλάδα σε όλα τα επίπεδα. Από την μια είμαι απ´αυτούς που πιστεύουν στην συγκρατημένη φιλία και ευημερία των λαών αλλά και από τη άλλη ποτέ δεν ξέρεις τι μας ετοιμάζει η ιστορία. 300 είναι…ε και ; άσε τους να ζήσουν στην κοσμάρα τους.

    Μου αρέσει!

    • Ο/Η Α.Γ. λέει:

      Γεια σου Σάββα. Χαίρομαι που μπήκες στον κόπο να γράψεις δυο λόγια και τα είπαμε έστω ηλεκτρονικά.
      Για τους ΟΥΚάδες δεν έχω αντίρρηση να τους αφήσω να ζήσουν στην κοσμάρα τους, αρκεί όσα κάνουν εκεί να μην έχουν επιπτώσεις που θα πέσουν και στα κεφάλια άλλων. Διότι όσα λένε τα ακούνε και άλλοι, και μπορεί να νομίσουν ότι τα λένε σοβαρά.

      Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.